Monday, January 3, 2011

APAP Open School : By LOT-EK

South Korea
Post By:Kitticoon Poopong
Image © Courtesy of LOT-EK
American-firm LOT -EK has nearly completed the APAP Open School, in Korea.  The containers are perched atop each other creating spaces beneath them for a public amphitheater, within them for educational functions and even on top of them for a long decked roof offering great views.
Image © Courtesy of LOT-EK
The amphitheater uses the existing sloping topography to create a contained public space.  Connected with a staircase, the second level is lifted 3 meters above ground.  Assembled from 8 containers, this level houses the “operations” of the school; a large multi-purpose space that functions as a meeting assembly room, an exhibition space and a work area for the open school researchers, as well as two studios for the artists all occupy this level.
Image © Courtesy of LOT-EK
The containers are capped with glass windows on their short sides, allowing north east to south west views.
Image © Courtesy of LOT-EK
Along the north west axis, the containers are pierced with a series of peep holes.  The staggered heights of the holes are intended for both young children and adults to be able to experience the different framed views of the landscape.
Image © Courtesy of LOT-EK
Image © Courtesy of LOT-EK

Image © Courtesy of LOT-EK
floor plan--drawing © Courtesy of LOT-EK

The people
Architect: Charles Correa Associates
Location: anyang river, anyang, korea
building type: culture/exhibition/event/artist studios/office + outdoor amphitheater + deck
project scope: commission
client: anyang public art project – artistic director: kyong park
size: approx 3000 SF
schedule: expected completion june 2010
consultants/engineers: structural engineer: robert silman associates, USA
midas IT, korea
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...