Tuesday, October 4, 2011

Vivienda At Xemena House / By Ramon Esteve

Ibiza, Spain
Post By:Kitticoon Poopong
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The rudiments of this project are based on its physical and cultural surroundings, on its light, its landscape of stone and vegetation and, in the skyline, the sea and the cliffs against it.

Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The house is proposed trying to allow a continuous growth based on the original guidelines. The addition of different cubic volumes is settled like a succession of rooms of changeable size, drawing a crescendo.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The architectural group is arranged along the rocky base, the house is defined as a compact whole with an apparent simplicity, and however there is a parallelism with the morphology of the cliff.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
Externally the terraces and the swimming pool are arranged with a hardly insinuating unevenness. The visual perspective of this external layout is completed by the rotundity of the volumes of the house.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The entire group is harmonized with the surroundings, without stridencies, like a soft and logic succession of the land and the landscape.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The relationship between the materials, colours, volumes and the constructive elements is natural not constrained by a rigid geometric design. Albeit the whole group has been thought following rational and logic concepts in order to reinforce the unity of the design.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
The house was conceived as a unit that can be extended following the same plan design.The rooms are disposed like a sequence of places whose measures vary proportionally in its three dimensions, planning an increasing route, according to the use of the room.
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
Photo © Courtesy of Ramon Esteve
Project Data
Project name: Vivienda At Xemena House
Location: Ibiza, Spain
Program: Single family house

The people
Architect: Ramon Esteve
Project Team: John A. Ferrero, Angels Quiralte
Technical Architect: Antonio Calvo
Construction: SA Inrem
Site Manager: G ª Pellicer Francisco
Photographs: © Courtesy of Ramon Esteve

Note>>Location in this map, It could indicate city/country but not exact address.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...